O nama

ivana-slika

Osnivač predškolske ustanove“Sunny kids”,Ivana Stojičić je dugogodišnji vaspitač/nastavnik iz Australije. Ivana Stojičić je magistrirala na fakultetu Western Sydney University “Odsek za obrazovanje i vaspitanje” 2002. godine, da bi kasnije završila Postdiplomske studije za “Nastavnika u osnovnoj skoli” na fakultetu Deakin University, 2009. godine. Ivana je dugo radila sa decom uzrasta od 2 godine do 13 godina po Australijskom modelu predškolskog i školskog vaspitanja i obrazovanja,tj. na shvatanju i pristupu da deca uče bolje i imaju potrebu da nešto saznaju kroz spontane aktivnosti koje sami kreiraju na već planiranim i namenski postavljenim didaktičkim i edukativnim materijalima.
Deca se posmatraju (formalno informalno) za koje aktivnosti (learning experiences) se najviše interesuju pa se u skladu sa tim određuju dalje vaspitno-obrazovne aktivnosti. Vaspitač prati ciklus “posmatra-planira-deluje” u skladu sa dečijim interesovanjima i potrebama - evaluira dečije shvatanje konktretne vaspitno–obrazovne aktivnosti da bi odredio/la dalji vaspitno-obrazovni rad (follow up learning experiences).

20160908_123707

Slađana Grujić

Strukovni vaspitač, Visoka škola strukovnih studija za vaspitače Šabac. U toku specijalističke studije, iz oblasti likovnog vaspitanja. Usavršavanje i unapređenje znanja putem seminara, vezanih za vaspitno-obrazovni rad u predškolskoj ustanovi. Dve godine rada u predškolskoj ustanovi, kao vaspitač.